Kennismaken met Forskolin

Kennismaken met Forskolin

forskolin naturalsDe voeding- en supplementenmarkt wordt bijna dagelijks overspoeld met nieuwe producten. Het is lastig om te kiezen wat bij je past en wat jou gaat helpen om die extra kilo’s te verliezen. Natuurlijk draait alles om de gezondheid van je lichaam en je geest en daarom is de veiligheid van het product belangrijk. Een relatief nieuw product, dat goedgekeurd is voor de Nederlandse markt, is Forskolin Naturals. In dit blogartikel gaan we in op dit plantaardige supplement dat je helpt bij het afvallen.

Wat is Forskolin?

Forskolin is een supplement bedoeld om te helpen bij het afvallen. De werkzame stof forskoline is afkomstig van de plant Coleus Forskohlii (of Coleus in het Nederlands), dat uit de familie komt van de planten munt en lavendel. Forskolin kom je ook tegen onder de naam Forslean. Het product is oorspronkelijk afkomstig van India en omringende landen, waar het al tijden wordt gebruikt als hulpmiddel in de traditionele geneeskunde, onder andere ter ondersteuning van het afslanken. In India werd en wordt forskoline nog steeds gebruikt in de Ayurveda. Zelfs in Zuid-Amerika wordt de Coleus gebruikt in de plantgeneeskunde.

Het plantje groeit in het noorden van Afrika, het Arabische schiereiland, India, Nepal en Thailand. Het plantje wordt ongeveer 25 centimeter hoog en heeft net boven de grond een houtachtige stam. Van de wortels van de plant wordt de werkzame stof forskoline voor het supplement gemaakt.

In Nederland worden Forskolin capsules verkocht. De hoeveelheid werkzame stof is afhankelijk van de producent van het product, maar gemiddeld genomen zit er 125 mg Forskolin in en capsule.

Hoe werkt Forskolin?

Forskolin werd niet alleen gebruikt ter ondersteuning van het afslanken, er zijn nog andere ziektebeelden waarbij Forskolin gebruikt werd en wordt, zoals slapeloosheid, glaucoom, hartziektes en longziekte. Het is duidelijk dat het kruid verschillende werkingen kent, als het wordt toegepast in een uiteenlopend scala aan fysieke aandoeningen.

Inzoomend op het afslanken, want daarom lees jij waarschijnlijk deze pagina, heeft Forskolin effect op de vetverbranding in het lichaam. Dit is een werking die vrij recentelijk is ontdekt. Vandaar dat het product nu in opkomst op de supplementenmarkt.

Forskoline heeft positieve invloed op de spiegel van cyclisch AMP. Deze stof werkt op celniveau in het lichaam en is belangrijk bij het verbranden van vet, omdat het de afbraak van glycogeen regelt en de lipolyse, ook wel vetverbranding genoemd. Omdat het op celniveau werkt, raak je geleidelijk aan vet kwijt terwijl je spierweefsel in tact blijft. Daarnaast heeft Coleus een bevorderende werking op de afscheiding van spijsverteringssappen in je maag.

Het supplement Forskolin neem je tweemaal daags in. Eenmaal voor het ontbijt en eenmaal voor het avondeten. Er wordt ook sterk aangeraden om naast het gebruik van dit supplement een gevarieerd en gezond voedingspatroon te handhaven en voldoende te bewegen. Het is een ondersteunend middel, geen wonderpil.

Er worden nog steeds wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Forskolin en de werking bij het afvallen. Er komen steeds weer nieuwe resultaten.

Voor wie is Forskolin geschikt?

In principe is het supplement geschikt voor eenieder die graag hulp wil bij het afslanken. Ook fanatieke sporters kunnen baat hebben bij het gebruik van Forskolin. Raadpleeg altijd een arts voor het gebruik van Forskolin en ga nooit op eigen houtje aan de slag met een voedingssupplement.

Er zijn echter een aantal groepen die gevoelig kunnen reageren op Forskolin. Behoor je tot een van onderstaande categorieën, ga dan op zoek naar een ander middel ter ondersteuning van het afvallen:

  • Zwangere vrouwen;
  • Borstvoeding gevende moeders;
  • Nierpatiënten;
  • Gebruikers van bloeddrukmedicatie, bloedverdunners of bloedplaatjesaggregatie;
  • Patiënten die op de lijst staan om geopereerd te worden;

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *